vandaag lekker dagje wandelen in Vientiane
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Ruud&Liesbeth
05 Februari 2009 | China, Peking
Gossie wat een verschil met Cambodja hier; veel moderner dan we hadden verwacht. Een prima hotel, veel eettentjes die er zelfs gezellig uitzien. Geen of weinig troep op straat, kinderen die vrolijk zijn en spelen. Ze gaan allemaal naar school. Een zeer vriendelijke bevolking. De man van het bureautje in PAkse hebben nog weer gesproken. Hij was samen met zijn moeder die over is uit Nieuw Zeeland. Zijn moeder heeft tegen ons mannetje gezegd dat hij terug moest gaan naar Laos om mee te helpen het land op te bouwen en te proberen de import uit China en Vietnam wat tegen te houden. Wat een schatje, ze is bijzonder trots op haar zoon die het zo goed doet en toen we afscheid namen gaf ze ons allebei een dikke knuffel. En dat is wel tegenstrijdig, als je weet dat in de boekjes staat dat je hier niet in het openbaar mag knuffelen of elkaar vasthouden/ cq kus geven op straat. Leuk hoor. Maar ook hoe je hier gekleed zou horen te zijn, met een broek tot over de knie en de armen bedekt. Dat zie je hier ook al niet meer in het straatbeeld terug. De invloeden van de backpackers is dus al groot. Wat wel zo is dat het ons wel ietsje tegenvalt in hoe sommige dingen geprijst zijn. Op de marktjes is het echt goedkoop en kun je goed afdingen, wij hebben dan het idee dat we goedkoop gekocht hebben en dan zie je de glimlach en weet je dat het ook voor de andere partij een goede deal was. Bijvoorbeeld een T-shirtje voor Ruud zou 6 euro kosten we kregen er nu twee voor 3,80 euro. En een prachtige zeiden sjawl voor de helft van wat ze vroeg, ongeveer 2,80 euro. Daarnaast kun je hier eten vanaf 2,80 voor twee halve stokbroden belegd met tonijn en/of kip, met twee blikjes cola, maar ook in een andere luxere zaak ongeveer hetzelfde voor 7,00 euro. En dan in de franse restaurants waar er plenty van zijn kost een volledige maaltijd vanaf 15 euro. Al met al nog niet duur he.
Vandaag hebben we weer eens veel gelopen, met de kaart van Vientiane onder de arm hebben we alle highlights gezien. Af en toe een watertje of blikje cola. Al dan niet tussen de plaatselijke bevolking die ook hier weer echt op tijd hun eten buiten de deur halen voor weinig. Maar dat durven we met onze lege magen niet goed aan op dit moment.
De schitterende buddistische tempels die weer net even iets anders zijn dan in Cambodja. En het is wel duidelijk dat hier in de laatste 20 tot 30 jaar veel is opgebouwd en dat de levensstandaard hier niet eens zo slecht is. Wat wel jammer is dat er met zo weinig inwoners in Laos, veel door de buurlanden wordt veranderd wat men hier niet altijd als zinvol en waardevolle inbreng kan ervaren.
Nou gaan we zometeen nog even wat fotootjes plaatsen en op zoek naar een goedkope slaapplaats in Luang Prabang. Wat we zo even kunnen zien zijn ook de hotelletjes daar behoorlijk in prijs gestegen. Net als in Vientiane trouwens. Onder de 20 dollar is echt niet veel soeps meer.
Morgen dus weer met de bus op weg naar Luang Prabang en vandaaruit weer een verslag indien internet mogelijk is.
05 Februari 2009 - 18:45
Christel:
Zie nu net die foto van die gefrituurde spinnen. Lekkel met sambal bij!
Eigenlijk is het net zoiets als onze frikandellen... toch?
doei! -
08 Februari 2009 - 11:27
Martine En Hans :
Hallo Liesbeth en Ruud,
Vanuit het pittoreske Sihanoukville zijn wij, via Bangkok, naar huis gereisd. Jammer dat de reis voorbij is. Maar jullie hebben nog heel wat voor de boeg. Het is leuk jullie belevenissen te volgen.
Veel plezier,
Martine en Hans de Wildt -
08 Februari 2009 - 14:24
Ruud&Liesbeth Pool&Eeftink:
Jammer Hans en Martine dat het er voor jullie op zit. Maar we wensen jullie een goede terug reis.
groeten Ruud en Liesbeth