laatste dag Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ruud&Liesbeth Pool&Eeftink - WaarBenJij.nu laatste dag Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ruud&Liesbeth Pool&Eeftink - WaarBenJij.nu

laatste dag Bangkok

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ruud&Liesbeth

21 Januari 2009 | Thailand, Bangkok

Bangkok, we moesten weer even wennen aan de cultuur en dat alles wat zich hier afspeeld meerdere gezichten kent. De mensen zijn over het algemeen echt vriendelijk. Maar dan komt het, er zijn ook hier afzetters etc. de TUKTUK chaffeurs en ook enkele taxichauffeurs zijn niet wat ze lijken te zijn. Bijna agressief in het benaderen om je maar te mee te krijgen, of voor teveel geld of om je mee te krijgen naar juweliers en kleermakers etc. Maar als je dat eenmaal weet en de juiste eruit pikt dan kun je werkelijk voor een of twee eurootjes bijna heel Bangkok door.Voor wat betreft veiligheid en netheid van deze chauffeurs niks dan goeds.
We zijn weer goed thuis in de leuke plekjes en hoe er te komen, vooral met de riviertaxi is het heel goed te doen. We gaan hier elke dag uit eten voor 3 euro pp incl drank. Er zijn goede winkels met leuke kleding en alles wat je je maar kunt bedenken, maar ook bazaars en markten waar je heerlijk kunt slenteren. Voor wat betreft de tempels hebben we ook wel weer genoeg gezien hier in Bangkok, erg mooi en rijk tav de entourage en beelden.
Maar nu na 5 dagen hebben genoeg van de stank en de smog, willen nu graag doorreizen naar Laos,we moeten nog even wachten op de visa om die landen binnen te kunnen komen. Daarom zijn we met een taxichauffeur een dagje op pad gegaan, 's morgens om 7 uur weg om de tijgers die door monniken opgevangen worden te zien. Maar helaas onze chaufeur bleek niet zo'n goede keus; omdat hij de weg niet kende hebben we rondjes gereden en waren we niet op tijd om die tijgers nog bezig te zien vwb eten, badderen etc. heel jammer. Dat hebben wij dan weer, maar goed wel heel veel herinneringen opgehaald aan eerdere bezoeken in die omgeving en het is en blijft een heel mooi land.
Tja wat nog meer we hebben ook uurtjes gezellig op terasjes bij de nightmarket en nightbazaar doorgebracht, waar we natuurlijk ook een aantal mensen gesproken hebben en op straat werden we tot drie keer toe aangesproken door studenten eerste jaars die een project engels deden. Zij moesten in het engels vragen stellen en foto's/video's daarvan maken. Zij probeerde ons ook uit te leggen dat het financieel niet gunstig voor hen is dat de minister het land uit is omdat ze nu niet aan hun geld kunnen komen.
Nog 1 nachtje hier en dan met een minubusje weer op pad naar de grens van Cambodja om daar vervolgens over te stappen op de bus die ons naar Seam Reap brengt. Een ritje van een uur of 11, dus zullen wel brak overkomen. We zien zo wel heel veel onderweg en dat is natuurlijk ook onze bedoeling

• 21 Januari 2009 - 10:47

Jeroen:

het ziet er geweldig uit daar! Jammer dat jullie de tijgers niet hebben kunnen zien, maar er zal vast nog veel meer moois te zien zijn op jullie reis:)kuss

• 21 Januari 2009 - 11:01

Marco En Petra:

Erg leuk om jullie avonturen te lezen.....goeie reis en geniet,geniet, geniet.

xx

• 21 Januari 2009 - 13:20

Frans:

Geweldig dat jullie het zo naar je zin hebt daar, lijkt mij ook een fantastische ervaring.

Nog bedankt voor het leuke kaartje, en nog veel plezier samen.

groet, Frans en Hetty

• 21 Januari 2009 - 13:22

Frans:

Nog bedankt voor het leuke kaartje, en nog veel plezier samen.

groet, Frans en Hetty

• 21 Januari 2009 - 20:33

Hanneke:

Jaloers makend, zijn die foto's en verhalen.
    Nu gaan jullie Bangkok weer verlaten en naar de volgende bestemming!Goede reis en we zijn benieuwd jullie reis verhalen te lezen vanuit Cambodja.
    Groetjes Frans en Hanneke.

• 22 Januari 2009 - 07:16

Annique:

Eindelijk! Foto's! Kunnen we ons een beetje een beeld vormen he! ziet er super uit daaR! idd jammer van de Tijgers, maar dat word vast gecompenseerd met wat anders ontzettend mooiss! heb jullie even een mailtje gedaan want er is iets gebeurd:)

liefsss

Ruud&Liesbeth

De voorpret is alweer volop aanwezig. Door middel van internet, foto's bekijken en de verhalen etc: ook van (on)bekenden hebben we weer ervaringen gedeeld waar wij onze voordeel mee doen. Nu gaan we met een huur auto Zuid-Afrika ontdekken. Het staat ons veelal vrij om te plannen op het moment zelf...toch hebben we ook een aantal overnachtingen vastgelegd van huis uit. Wij vinden het leuk om ervaringen te delen en wie weet jullie enthousiast te maken voor dit land.Dus laat eens van je horen, zien in een mailtje wat jullie ervan vinden. Zie ook onze andere reizen. Wij zullen niet altijd bereikbaar zijn, en het zuid Afrikaanse telefoonnummer geven we aan een Jeroen.

Actief sinds 05 Nov. 2008